Voor de consument


Geplande verbussing Stationsplein

 

 

10 november 2016

 

 

Op zondag 20 november vindt de geplande verbussing plaats vanaf het Stationsplein; hierbij maken de NS-bussen zoals gebruikelijk weer gebruik van de taxistandplaatsen voor het station en is het plein voor het Station afgesloten voor alle verkeer, uitgezonderd taxi’s en NS-bussen. Dit tussen 07.30 en 01:15 uur.

Raadsbrede steun voor taxibeleid - SCHONERE TAXI'S EINDHOVEN

 

Nieuws

 

Eindhovens Dagblad van donderdag 22 september 2016.

 

Op het Eindhovense station in een taxi stappen naar het gemeentehuis, en vervolgens ergens in Woensel worden afgezet. Het overkwam Jannie Visscher zelf een paar jaar terug. Nu ze zelf verkeerswethouder is grijpt ze de kans om met nieuw beleid slechte taxichauffeurs te weren en goede te belonen. Dat plan is nu uitgebreid om ook 'schone' taxi's te belonen.

Gistermiddag bleek dat de raad vol lof is over het nieuwe voorstel. De taxibranche heeft er onlangs ook mee ingestemd, op voorwaarde dat elektrische (emissievrije) taxi-auto's ook buiten de Ring op de busbaan mogen gaan rijden.

Vorig jaar november moest SP-wethouder Visscher haar plan nog intrekken omdat GroenLinks en andere raadsfracties geen genoegen namen met alleen maar een betere dienstverlening. Ze wilden dat een nieuw beleid ook stimuleerde dat opstaptaxi's bij het station 'schoner' worden. Dit om de luchtkwaliteit in de binnenstad te verbeteren. Inmiddels heeft Visscher in overleg met de taxibranche beleid opgesteld waar dergelijke 'groene' voorwaarden zijn opgenomen. De gemeente verplicht zichzelf ook om een steentje bij te dragen, bijvoorbeeld door de aanleg van elektrische laadpalen bij het station.

Gistermiddag bleek dat alle partijen in de raadscommissie Visschers voorstel nu wél steunen. Taxi-ondernemers moeten straks een vergunning aanvragen om een plekje bij het station te krijgen, en aan alle nieuwe voorwaarden voldoen. Omdat de aanvraagprocedure de nodige tijd vergt, gaat de nieuwe taxiverordening pas in op 1 september 2017.

Het 'vergroenen' van het taxibeleid heeft wel 'bloed, zweet en tranen' gekost, zei Visscher. Taxibedrijven stonden er niet op te wachten om aan nóg meer regels te worden gebonden, en overstappen op elektrische auto's was volgens hen te kostbaar. Om hen tegemoet te komen, heeft de wethouder het einddoel om alle opstaptaxi's 'emissievrij' te maken ver weg gelegd, over tien jaar. "Voor zo'n nieuw beleid moet wel draagvlak zijn", aldus Visscher. "Tenslotte gaan we geen gemeentelijke taxi's rond laten rijden."

De schone taxi's zijn straks te herkennen aan groene daklichten. Wanneer er echt elektrische taxi's komen, hangt af van het initiatief van de taxi-ondernemers zelf.

Het vergroenen van het nieuwe taxibeleid heeft 'bloed, zweet en tranen' gekost, zei wethouder Visscher

 

VANDA VAN DER KOOI V.VDKOOI@ED.NL

 

 

 

Verbussing Stationsplein

 

Verbussing Stationsplein (traject Weert Eindhoven) op 18/19 september, 15/16 oktober en 19/20 november.

Voor meer informatie, klik hier.

Voor het melden van een klacht kunt u direct contact opnemen met de taxivervoerder in kwestie of gebruikmaken van het Landelijk Klachtenmeldpunt Taxivervoer (www.taxiklacht.nl). Mocht u meer lokaal gerichte suggesties en/of vragen hebben vul dan het contactformulier in op deze website.

Meld uw klacht:

WWW.TAXIKLACHT.NL

Meer informatie:

CONSUMENTENNIEUWS